Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
Алексейко Алексейко
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Вт Июн 24, 2025 13:11:44 |
|
|
Останнім часом почала глибше цікавитися впливом вітаміну D на здоров’я, особливо в контексті профілактики хронічної втоми та підтримки імунітету в холодний період. Багато хто радить добавки, але я би хотіла для початку спробувати налагодити харчування природнім шляхом. Та от питання: у яких продуктах найбільше вітаміну D, і чи реально отримати добову норму тільки з їжі, без капсул і таблеток? Якщо хтось уже практикує такий підхід, поділіться, будь ласка, списком корисних продуктів і як ви їх поєднуєте у раціоні. Можливо, є якісь хитрощі, які допомагають краще засвоїти цей вітамін з їжі? |
|
|
|
 |
Gerkules Саня
|
Добавлено: Ср Июн 25, 2025 10:58:26 |
|
|
На жаль, вітаміну D в продуктах не так уже й багато, але певний рівень можна підтримати. Найбільше його в жирній рибі — скумбрія, лосось, оселедець. Також він є в яєчному жовтку, печінці тріски, молочних продуктах, збагачених вітамінами. Та от хитрість — він жиророзчинний, тому для кращого засвоєння потрібні здорові жири. Наприклад, я часто готую салат із варених яєць, тунця і додаю ложку оливкової олії — просто й ефективно. Але, якщо ти живеш у регіоні з обмеженим сонцем (як більшість українців восени-зимою), повністю покрити потребу з їжі складно. Хоча почати варто саме з раціону — це база. |
|
|
|
 |
Алексейко Алексейко
|
Добавлено: Вт Июл 01, 2025 04:20:47 |
|
|
Дуже корисна інформація, навіть не думала, що яєчний жовток і риба можуть так суттєво впливати. Салат із тунцем обов’язково спробую. А чи не підкажеш, де можна подивитися перевірену інформацію про вміст вітаміну D у продуктах більш детально? Бо в інтернеті купа суперечливих даних. |
|
|
|
 |
Gerkules Саня
|
Добавлено: Вт Июл 01, 2025 06:34:38 |
|
|
Я б порадив тобі звернутися до перевіреного джерела — офіційного сайту Detrimax. Там є окремий розділ, присвячений саме вмісту вітаміну D у продуктах https://detrimax.ua/vitamin-d3/u-produktah/ харчування. Інформація подана доступно, з прикладами, таблицями і поясненнями, як саме ці продукти впливають на наш організм. До того ж, сайт регулярно оновлюється, і там можна знайти не лише статті, а й практичні поради, рецепти, добові норми. Це справді зручно, коли хочеш систематизувати знання і побудувати грамотний раціон. А ще — якщо вирішиш таки перейти до добавок, там є вся інформація про дозування та форми вітаміну D. |
|
|
|
 |
|