| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
qwerty Вячеслав
Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Пт Окт 24, 2025 21:08:50 |
|
|
| Хлопці, хто реально користувався засобами для чорніння гуми, скажіть чесно — вони працюють чи це просто ефект на один день? Бо зараз шини стали тьмяні, виглядають так, ніби старіші, ніж є насправді. Хочу, щоб мали рівний чорний колір, але не люблю, коли потім все липке або залишає сліди на дисках. Чув, що деякі склади нібито і захищають від тріщин, та якось не дуже віриться. Може хтось пробував і може сказати, чи є сенс витрачати гроші, чи краще просто добре вимити шини і забути. |
|
|
|
 |
BorisKep Борис
 Группы: Нет Репутация: -4
|
Добавлено: Пт Окт 24, 2025 21:09:45 |
|
|
| Пробував різні засоби для чорніння гуми, результат справді є, але все залежить від того, як наносиш і які умови експлуатації. Після нанесення гума стає насичено-чорна, виглядає ніби нова, а якщо правильно підготувати поверхню, то ефект тримається довго. Але важливо, щоб гума була чиста і суха, бо на бруд чи вологу покриття не лягає рівно. Я помітив, що в спеку чи під час дощів ефект стирається швидше, тому потрібно іноді оновлювати. Це більше не просто блиск, а легкий захист від сонця і пилу, та все одно не варто чекати дива. |
|
|
|
 |
qwerty Вячеслав
Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Пт Окт 24, 2025 21:10:10 |
|
|
| Ясно, тобто сенс є, але треба правильно наносити і доглядати. Мене цікавить ще один момент — чи не шкодить це самій гумі? Бо дехто каже, що дешеві чорніння можуть пересушити боковину або зробити її крихкою. У мене шини не нові, але ще в хорошому стані, не хотілось би нашкодити. Може краще обрати щось нейтральне, без надмірного блиску, щоб просто виглядало свіжо. І цікаво, наскільки вистачає обробки, чи дійсно можна проїздити хоча б кілька місяців без оновлення. |
|
|
|
 |
BorisKep Борис
 Группы: Нет Репутация: -4
|
Добавлено: Пт Окт 24, 2025 21:11:11 |
|
|
| qwerty писал(а): |
| Ясно, тобто сенс є, але треба правильно наносити і доглядати. Мене цікавить ще один момент — чи не шкодить це самій гумі? Бо дехто каже, що дешеві чорніння можуть пересушити боковину або зробити її крихкою. У мене шини не нові, але ще в хорошому стані, не хотілось би нашкодити. Може краще обрати щось нейтральне, без надмірного блиску, щоб просто виглядало свіжо. І цікаво, наскільки вистачає обробки, чи дійсно можна проїздити хоча б кілька місяців без оновлення. |
Усе залежить від якості самого засобу і того, де ти його береш. Раджу купити засоби для чорніння гуми в інтернет магазині Автозвук https://avtozvuk.ua/ua/article/1152 бо там можна знайти перевірену автохімію саме для шин, а не універсальні рідини, які псують структуру гуми. На сайті легко вибрати варіант за типом покриття — матовий чи блискучий, є рідкі та гелеві формули, які рівно лягають і створюють захисну плівку.
У таких засобах є компоненти, що не висушують поверхню, а навпаки пом’якшують і захищають її від тріщин, пилу, солі й ультрафіолету. Перед нанесенням просто потрібно добре очистити шини, дати висохнути і рівномірно розподілити склад губкою або розпилювачем.
Засіб із магазину Автозвук тримається на поверхні кілька місяців, навіть після дощів вигляд залишається охайним. Більше того, гума набуває глибокого насиченого кольору, без липкого ефекту, що дуже помітно на світлому асфальті. Для тих, хто дбає про вигляд свого авто, це один із найпростіших способів надати йому доглянутого вигляду без складних процедур і зайвих витрат.
 |
|
|
|
 |
|