Автоклуб «ВАЗ-классика»
    Главная   Форум   Чат   Фото   Гараж   Видео   Разное   Поиск  
FAQ   Поиск   Пользователи   Группы   Регистрация   Профиль   Войти и проверить личные сообщения   Вход  
Дайте рецепт хорошого глінтвейну

 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов vaz-classic.dp.ua :: Общение
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
BorisKep
Борис


Группы: Нет
Репутация: -4    

Зарегистрирован: 30.01.2018
РыбыВозраст: 40

Сообщения: 420



СообщениеДобавлено: Вс Дек 21, 2025 22:41:05     Ответить с цитатой

Хочу спробувати зробити глінтвейн самостійно, але не знаю, з чого почати. Яке вино краще брати, червоне сухе чи напівсолодке? І скільки прянощів додавати, щоб не перебити смак, бо боюся переборщити.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
qwerty
Вячеслав


Группы: Нет
Репутация: 0    

Зарегистрирован: 10.08.2011
ВесыВозраст: 33

Сообщения: 461



СообщениеДобавлено: Вс Дек 21, 2025 23:34:05     Ответить с цитатой

Краще брати червоне сухе вино, воно дає базу, на якій смак прянощів розкривається. Цукор додавай поступово, пробуй на смак. Корицю, гвоздику і трохи мускатного горіха можна одразу, але не більше, ніж на 0,5 літра вина по щіпці кожного.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Алексейко
Алексейко


Группы: Нет
Репутация: -5    
Пол: Пол:Мужской
Зарегистрирован: 18.11.2017
РыбыВозраст: 35

Сообщения: 562
Откуда: Днепропетровск


СообщениеДобавлено: Вс Дек 21, 2025 23:36:12     Ответить с цитатой

Я додаю ще апельсинову цедру і трохи лимона, виходить свіже і ароматне. Важливо вино не кип’ятити, лише нагрівати до гарячого стану, щоб алкоголь не випарувався. Можна дати настоятися 10-15 хвилин з прянощами, потім процідити, смак стає більш м’яким і збалансованим.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Gerkules
Саня


Группы: Нет
Репутация: -5    

Зарегистрирован: 19.11.2017
БлизнецыВозраст: 35

Сообщения: 538
Откуда: Киев


СообщениеДобавлено: Вс Дек 21, 2025 23:40:09     Ответить с цитатой

BorisKep писал(а):
Хочу спробувати зробити глінтвейн самостійно, але не знаю, з чого почати. Яке вино краще брати, червоне сухе чи напівсолодке? І скільки прянощів додавати, щоб не перебити смак, бо боюся переборщити.

Щоб глінтвейн вийшов дійсно смачним, завжди починаю з 0,5 літра червоного сухого вина, додаю 2 столові ложки меду, щіпку кориці, 2-3 гвоздики і трохи мускатного горіха, апельсинову цедру. Все підігріваю на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, даю настоятися 10-15 хвилин. Можна додати трохи бренді для насиченого смаку, але головне не переборщити.
Для зручності використовую готові набори прянощів для глінтвейну, наприклад, тут https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina , вони добре збалансовані і економлять час. Після настоювання проціджую, смак виходить м’який, ароматний і зігріваючий, без гіркоти і пересоленої спеції.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов vaz-classic.dp.ua :: Общение Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы не можете скачивать файлы