| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
Gerkules Саня
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Вс Дек 21, 2025 23:17:21 |
|
|
| Хто щось розуміє в стяжці і вирівнювальних сумішах, підкажіть по-людськи, бо вже голова кругом. У квартирі стара плита, місцями перепади по кілька сантиметрів, планую класти ламінат, але боюся наробити помилок ще на старті. Одні радять класичну стяжку, інші кажуть, що краще самовирівнювальні суміші, треті лякають тріщинами та відшаруванням. Хочеться зрозуміти, що реально краще саме для житлової кімнати, а не з точки зору теорії, а з практики. |
|
|
|
 |
qwerty Вячеслав
Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Пн Дек 22, 2025 14:21:10 |
|
|
| Тут усе впирається не в назву матеріалу, а в стан основи та кінцеву задачу. Коли перепади великі, зазвичай починають з базового шару, який тримає форму і не “пливе”. Вирівнювальні суміші більше підходять для фінішу, коли треба ідеально рівну площину під покриття. Багато хто плутає ці етапи, через це потім і з’являються тріщини або хвилі. Також важливо враховувати навантаження, товщину шару та час висихання, бо підлога в кімнаті і в коридорі поводиться по-різному. |
|
|
|
 |
Gerkules Саня
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Вт Дек 23, 2025 21:26:50 |
|
|
| Тепер трохи ясніше, але все одно є сумніви. У мене не гараж і не балкон, а звичайна спальня, тому хочеться, щоб підлога була тиха, рівна і без сюрпризів через рік. Перепади приблизно до двох сантиметрів, місцями менше. Читав, що деякі суміші можна лити одразу без чорнової стяжки, але не знаю, чи це не ризик. Також цікавить, чи важливо брати матеріал саме від виробника, а не щось випадкове з ринку, бо не хочеться переробляти двічі. |
|
|
|
 |
qwerty Вячеслав
Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Ср Дек 24, 2025 15:06:46 |
|
|
| Gerkules писал(а): |
| Тепер трохи ясніше, але все одно є сумніви. У мене не гараж і не балкон, а звичайна спальня, тому хочеться, щоб підлога була тиха, рівна і без сюрпризів через рік. Перепади приблизно до двох сантиметрів, місцями менше. Читав, що деякі суміші можна лити одразу без чорнової стяжки, але не знаю, чи це не ризик. Також цікавить, чи важливо брати матеріал саме від виробника, а не щось випадкове з ринку, бо не хочеться переробляти двічі. |
Самовирівнюючі суміші https://www.kreisel.ua/produkti/stjazhki-ta-virivnjuvalni-sumishi від виробника та постачальник будівельних матеріалів Kreisel добре підходять саме для таких ситуацій, коли перепади помірні і потрібна якісна основа під ламінат чи інше фінішне покриття. У цих матеріалах чітко прорахована зернистість, міцність та плинність, тому шар розтікається рівно і після висихання не дає несподіваних дефектів.
Купівля напряму у Kreisel дозволяє бути впевненим у стабільній якості та зрозумілих рекомендаціях по застосуванню. Саме такі самовирівнюючі суміші зручні для житлових кімнат, де важлива тиша, рівність і довгий термін служби без тріщин та відшарувань.
[/img] |
|
|
|
 |
|