| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
qwerty Вячеслав
Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Вт Ноя 25, 2025 10:54:02 |
|
|
| Хочу встановити септик для приватного будинку, бо старий вигрібний колодязь уже не справляється. Потрібно підібрати об’єм і конструкцію так, щоб система працювала без частих викликів асенізатора. Не можу визначитись між двокамерним та трикамерним варіантом. Порадьте, що реально працює. |
|
|
|
 |
1008470026 Влад
|
Добавлено: Вт Ноя 25, 2025 10:54:21 |
|
|
| У нас стоїть двокамерний септик і він добре працює для сім’ї з трьох людей. Якщо мешканців більше, краще брати трикамерний, бо очищення йде якісніше. Важливо закласти правильну глибину і зробити вентиляцію, бо без неї неприємні запахи виходять назовні. |
|
|
|
 |
qwerty Вячеслав
|
Добавлено: Вт Ноя 25, 2025 10:54:38 |
|
|
| У себе на ділянці я встановлював септик із переливом і зрозумів, що якість роботи дуже залежить від фільтруючого поля. Якщо грунт глинистий, вода погано йде і камера переповнюється. Тому краще відразу передбачити дренажні труби або дренажний колодязь. Септик працює стабільно тільки якщо є нормальний відвід. |
|
|
|
 |
1008470026 Влад
|
Добавлено: Вт Ноя 25, 2025 10:55:57 |
|
|
Під час облаштування септика я довго порівнював різні варіанти і можу поділитися тим, що справді впливає на результат. Спочатку вибрав дешеву пластикову конструкцію, але після зимового промерзання стінки деформувалися. Після цього замовив модель з міцнішого пластику разом з іншими матеріалами на vodaland і вже два роки жодних проблем.
Перед монтажем на дно зробив піщано-цементну основу, щоб ємність не піднімала ґрунтова вода. Всі стики промазав гідроізоляційною мастикою, а переливи під’єднав до окремого дренажного шару.
З власного досвіду можу сказати що головне це правильно розрахувати об’єм під кількість мешканців і не економити на вентиляційній трубі. Якщо труба коротка, у камерах накопичується газ і процеси сповільнюються. З нормальним відводом і правильною глибиною, каналізація септик працює без запахів і без частих чисток.
 |
|
|
|
 |
|