Автоклуб «ВАЗ-классика»
    Главная   Форум   Чат   Фото   Гараж   Видео   Разное   Поиск  
FAQ   Поиск   Пользователи   Группы   Регистрация   Профиль   Войти и проверить личные сообщения   Вход  
Спеції для кухні

 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов vaz-classic.dp.ua :: Общение
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
BorisKep
Борис


Группы: Нет
Репутация: -4    

Зарегистрирован: 30.01.2018
РыбыВозраст: 40

Сообщения: 360



СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 23:27:27     Ответить с цитатой

Я нещодавно почав серйозно захоплюватися кулінарією і зрозумів, що спеції відіграють величезну роль у смаку страв. Але коли заходжу в магазин, очі розбігаються: паприка, кумин, куркума, орегано, кардамон – і це лише початок списку! Деякі спеції звучать знайомо, а про деякі я взагалі нічого не знаю. Хотілося б зрозуміти, які спеції варто мати на кухні обов’язково, щоб урізноманітнити свої страви, і які використовуються найчастіше?
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
qwerty
Вячеслав


Группы: Нет
Репутация: 0    

Зарегистрирован: 10.08.2011
ВесыВозраст: 32

Сообщения: 281



СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 23:31:22     Ответить с цитатой

Дійсно, спеції можуть повністю змінити смак страви. Якщо говорити про базові, то я б радив обов’язково мати чорний перець, лавровий лист, часниковий порошок, орегано, базилік, корицю, паприку (як звичайну, так і копчену), куркуму та кумин. Вони підходять для різних страв: від м’ясних до випічки.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Алексейко
Алексейко


Группы: Нет
Репутация: -5    
Пол: Пол:Мужской
Зарегистрирован: 18.11.2017
РыбыВозраст: 35

Сообщения: 396
Откуда: Днепропетровск


СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 23:35:12     Ответить с цитатой

Я б ще додав суміш італійських трав, зіру, гвоздику та мускатний горіх. Особливо цікаво працювати з сумішами спецій: наприклад, змішати паприку, куркуму, трохи кайенського перцю та коріандр – і отримати універсальну приправу для м’яса. Ще один лайфхак – пробувати поєднувати спеції нестандартно.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Gerkules
Саня


Группы: Нет
Репутация: -5    

Зарегистрирован: 19.11.2017
БлизнецыВозраст: 34

Сообщения: 420
Откуда: Киев


СообщениеДобавлено: Вт Фев 25, 2025 23:45:05     Ответить с цитатой

BorisKep писал(а):
Я нещодавно почав серйозно захоплюватися кулінарією і зрозумів, що спеції відіграють величезну роль у смаку страв. Але коли заходжу в магазин, очі розбігаються: паприка, кумин, куркума, орегано, кардамон – і це лише початок списку! Деякі спеції звучать знайомо, а про деякі я взагалі нічого не знаю. Хотілося б зрозуміти, які спеції варто мати на кухні обов’язково, щоб урізноманітнити свої страви, і які використовуються найчастіше?

Важливо пам’ятати, що спеції мають термін придатності, і чим вони свіжіші, тим яскравіший у них смак та аромат. Також рекомендую експериментувати – наприклад, додати кардамон до кави або зіру в тушковані овочі. можу порадити звернути увагу на спеціалізовані магазини, де спеції завжди якісні й ароматні.
Наприклад, в онлайн магазині "Любисток" https://lubystok.shop/ представлений величезний вибір спецій, приправ і прянощів високої якості, які точно допоможуть зробити твої страви ще смачнішими. Там можна знайти як класичні спеції (орегано, куркуму, базилік, лавровий лист), так і більш екзотичні, як-от асафетида, сумах або фенугрек.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов vaz-classic.dp.ua :: Общение Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы не можете скачивать файлы