Автоклуб «ВАЗ-классика»
    Главная   Форум   Чат   Фото   Гараж   Видео   Разное   Поиск  
FAQ   Поиск   Пользователи   Группы   Регистрация   Профиль   Войти и проверить личные сообщения   Вход  
Скільки днів стоїть букет з хризантем у вазі?

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов vaz-classic.dp.ua :: Куплю...
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
qwerty
Вячеслав

Группы: Нет

ВесыВозраст: 33

СообщениеДобавлено: Вт Дек 16, 2025 10:12:20     Ответить с цитатой

Привіт усім, не можу знайти чіткої відповіді, і тому я звертаюся до вас з питанням про реальний досвід, бо в мене була думка, що букет з хризантем може стояти в вазі дуже довго, але коли я придбав такий букет і поставив його вдома, через якийсь час почав помічати, що пелюстки тьмяніють набагато швидше, ніж я очікував. Можливо, я щось робив неправильно, або це залежить від умов у квартирі, температури, світла чи ще чогось, але цікаво саме дізнатись від людей, скільки букет з хризантем реально стоїть у вазі у повсякденному житті, не в ідеальних умовах флористичних майстерень, а саме у звичайній домівці, і що робили ті, у кого вони стояли довше, бо я намагався міняти воду, але результат все одно був не завжди стабільний.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
BorisKep
Борис

РыбыВозраст: 40

СообщениеДобавлено: Вт Дек 16, 2025 10:13:18     Ответить с цитатой

Я вже замовляв букет з хризантем кілька разів і завжди намагаюся подбати про нього так, щоб він зберігався максимально довго. У мене був досвід, коли при правильному догляді ці квіти залишалися красивими десь близько двох тижнів, а інколи і майже три тижні у вазі, хоча я живу у квартирі з не зовсім прохолодною температурою, і, чесно кажучи, не завжди пам’ятаю міняти воду щодня. Важливо обрізати стебла під кутом при першому зануренні у воду, прибирати нижнє листя, яке опиняється під водою, оскільки це дуже швидко призводить до розвитку бактерій, що псують квіти, і саме це, на мою думку, найчастіше скорочує життя букета, якщо цього не робити регулярно. Я чув, що з дуже ретельним доглядом деякі люди навіть могли бачити, як хризантеми трималися майже місяць, але я особисто так довго ще не зберігав, бо зазвичай змінюю букет частіше саме задля видовищності, і мені здається, що багато хто з наших знайомих теж має різний досвід у цьому.
qwerty
Вячеслав

ВесыВозраст: 33

СообщениеДобавлено: Вт Дек 16, 2025 10:14:35     Ответить с цитатой

Так, дякую за розгорнуту відповідь, бо я дійсно намагався робити те, що ти описав, але, мабуть, робив це не зовсім правильно або нерегулярно, бо мій перший букет з хризантем стояв у вазі приблизно тиждень, а потім почав в’янути, хоча вибір був саме за цими квітами, бо мені казали, що вони дуже довго тримають свіжість. І ще цікавить, як саме ти змінюєш воду — чи просто виливаєш стару і наливаєш нову, чи ще й промиваєш вазу, чи даєш воді трохи постояти перед тим, як заливати у вазу, бо я чув, що деякі люди радять не заливати просто з-під крана, а використовувати фільтровану воду або навіть трохи підігріту, щоб допомогти квітам краще брати воду. І ще важливо, як часто ти обрізаєш стебла — щодня чи лише тоді, коли міняєш воду, бо я не впевнений, що обрізав їх достатньо, а це, здається, теж має великий вплив.
BorisKep
Борис

РыбыВозраст: 40

СообщениеДобавлено: Вт Дек 16, 2025 10:17:31     Ответить с цитатой

qwerty писал(а):
Так, дякую за розгорнуту відповідь, бо я дійсно намагався робити те, що ти описав, але, мабуть, робив це не зовсім правильно або нерегулярно, бо мій перший букет з хризантем стояв у вазі приблизно тиждень, а потім почав в’янути, хоча вибір був саме за цими квітами, бо мені казали, що вони дуже довго тримають свіжість. І ще цікавить, як саме ти змінюєш воду — чи просто виливаєш стару і наливаєш нову, чи ще й промиваєш вазу, чи даєш воді трохи постояти перед тим, як заливати у вазу, бо я чув, що деякі люди радять не заливати просто з-під крана, а використовувати фільтровану воду або навіть трохи підігріту, щоб допомогти квітам краще брати воду. І ще важливо, як часто ти обрізаєш стебла — щодня чи лише тоді, коли міняєш воду, бо я не впевнений, що обрізав їх достатньо, а це, здається, теж має великий вплив.

Розумію твої запитання, і це правильно, що ти звертаєш увагу на різні нюанси. Насправді я, як досвідчений покупець, часто купую букети із доставкою у місті Львові в онлайн магазині Kvitna, бо вони зазвичай добре підготовлені до тривалого життя у вазі, і я вже маю відчуття, які саме обрати та як з ними поводитися, щоб вони радували око довго. І так, що стосується догляду: я не просто виливаю стару воду і наливаю нову, я також промиваю вазу холодною чи трохи прохолодною водою перед тим, як залити свіжу, щоб змити всі можливі бактерії, які могли там накопичитися, а потім саме так і міняю — це значно допомагає квітам залишатися свіжими довше, бо бактерії у воді — це часта причина швидкого в’янення.
Я зазвичай обрізаю кінчики стебел під кутом кожного разу, коли міняю воду, бо це допомагає стеблам краще всмоктувати воду, а ще я намагаюся ставити букет з хризантем https://kvitna.ua/collection/chrysanthemum-bouquets у такому місці, де немає прямого сонячного світла і де кімната не надто тепла, бо висока температура та пряме світло можуть прискорювати випаровування вологи, що теж скорочує термін життя квітів. Я знаю, що при такому догляді мої букети можуть стояти у вазі по два тижні чи навіть трохи більше, і якщо дуже старатися — то інколи до трьох тижнів, але це вже індивідуально і залежить від умов у домі, від того, як часто ти змінюєш воду і як доглядаєш за ними. І головне, що я хочу підкреслити — важливо обирати гарні свіжі стебла на початку, бо саме якісний букет з хризантем з правильно обробленими зрізами і гарною підготовкою від майстерні вже дає тобі кращий старт для тривалого стояння у вазі.

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов vaz-classic.dp.ua :: Куплю... Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

Перейти: