| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
BorisKep Борис
 Группы: Нет Репутация: -4
|
Добавлено: Ср Мар 18, 2026 11:02:40 |
|
|
| Нещодавно купив кілька банок маринованих грибів, але помітив дивну річ: одні гриби всередині банок зовсім м’які, наче тануть у роті, а інші тверді і жорсткуваті. Не можу зрозуміти, від чого це залежить і на що звертати увагу при виборі, щоб не розчаруватися в смаку та текстурі. Хтось розуміється на цьому і може пояснити, чому так буває? |
|
|
|
 |
Алексейко Алексейко
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Ср Мар 18, 2026 11:03:20 |
|
|
| Я давно купую мариновані гриби і помітив, що на текстуру дуже впливає спосіб обробки і сорти грибів. Наприклад, печериці завжди м’якші, а білі гриби можуть бути жорсткіші, особливо якщо їх довго варили або маринували при високій температурі. Ще має значення тривалість зберігання та герметичність банки — від цього залежить, наскільки гриби залишаться пружними чи розм’якнуть. |
|
|
|
 |
BorisKep Борис
 Группы: Нет Репутация: -4
|
Добавлено: Ср Мар 18, 2026 11:03:45 |
|
|
| Тобто виходить, що навіть однаковий вид грибів може бути різної текстури в банках залежно від способу обробки та умов зберігання? А ще цікаво, чи маринад або концентрація оцту впливають на м’якоту грибів? Я просто хочу навчитися обирати такі банки, де гриби будуть приємно хрусткими, а не водянистими або занадто жорсткими. |
|
|
|
 |
Алексейко Алексейко
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Ср Мар 18, 2026 11:04:46 |
|
|
| BorisKep писал(а): |
| Тобто виходить, що навіть однаковий вид грибів може бути різної текстури в банках залежно від способу обробки та умов зберігання? А ще цікаво, чи маринад або концентрація оцту впливають на м’якоту грибів? Я просто хочу навчитися обирати такі банки, де гриби будуть приємно хрусткими, а не водянистими або занадто жорсткими. |
Так, саме так, багато факторів впливають на те, наскільки гриби будуть м’які або пружні. Крім сорту та тривалості маринування, на текстуру впливає якість сировини та час термообробки: коротке кип’ятіння зберігає пружність, а довге робить гриби м’якими. Маринад дійсно має значення — більше оцту та спецій може трохи розм’якшити гриби, а щільна заливка допомагає зберегти форму.
Якщо бажаєте гарантовано якісний продукт з приємною текстурою, варто звертати увагу на магазин і умови зберігання. Наприклад, купити консервовані гриби у Дніпрі в онлайн магазині MAUDAU https://maudau.com.ua/dnipro/category/konservovani-hryby тут гриби завжди свіжі, ретельно оброблені та зберігають природну пружність, а вибір сортів дозволяє підібрати саме ті, які подобаються за смаком та текстурою.
 |
|
|
|
 |
|