BorisKep Борис
 Группы: Нет Репутация: -3
|
Добавлено: Ср Апр 22, 2026 14:36:38 |
|
|
Допоможіть розібратися з автоцивілкою. Скажімо я оберу якусь одну страхову, а далі франшиза… з нею наче дешевше, але не до кінця розумію, як воно потім працює в реальності.
Друзі кажуть різне: хтось бере найдешевше онлайн і не париться, хтось принципово оформлює без франшизи і тільки в перевірених компаніях.
Цікаво, як ви робите - де зазвичай купуєте і чи є сенс економити на франшизі, чи потім це вилазить боком? |
|
VsemSpat VsemSpat
 Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Пт Апр 24, 2026 22:29:02 |
|
|
| BorisKep писал(а): |
Допоможіть розібратися з автоцивілкою. Скажімо я оберу якусь одну страхову, а далі франшиза… з нею наче дешевше, але не до кінця розумію, як воно потім працює в реальності.
Друзі кажуть різне: хтось бере найдешевше онлайн і не париться, хтось принципово оформлює без франшизи і тільки в перевірених компаніях.
Цікаво, як ви робите - де зазвичай купуєте і чи є сенс економити на франшизі, чи потім це вилазить боком? |
Суть проста: якщо ви берете поліс із франшизою, скажімо, у дві чи три тисячі гривень, то при невеликій ДТП цю суму доведеться віддавати зі своєї кишені потерпілому, а все, що зверху - покриє страхова. Економія при купівлі поліса становить буквально кілька сотень, проте нерви на дорозі, коли доводиться «дорішувати» питання з водієм іншої машини, того не варті. Особисто я вже давно відмовився від франшизи і обираю «нульовий» варіант, бо в умовах сучасного трафіку краще переплатити раз, ніж потім вникати у фінансові розбірки на узбіччі.
Оформлюю все суто в телефоні, бо так швидше і можна спокійно порівняти умови різних компаній без нав'язливих агентів. Для цього використовую зручний автоцивілка додаток де можна в пару кліків обрати надійну страхову, бачити рейтинг виплат і одразу отримати готовий поліс, який автоматично підтягується в "Дію". Найбільший плюс такого підходу - повна прозорість, бо ти одразу бачиш, за що платиш, і ніяких прихованих комісій. До того ж, якщо раптом забув про оновлення, сервіс сам нагадає, що час подовжувати дію страховки. |
|