RikkiKot RikkiKot
 Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Ср Июл 23, 2025 09:44:57 |
|
|
Я знаю що українці дуже доброзичливі, добрі, гостинні люди. А от цікаво допомагати іншим це у нас в крові чи це стало модним тільки в останні роки коли з'явилась медійність і стало модно кричати на весь світ - дивіться я дав гроші притулку.. дітям.. на храм. |
|
VsemSpat VsemSpat
 Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Ср Июл 23, 2025 13:03:44 |
|
|
RikkiKot писал(а): |
Я знаю що українці дуже доброзичливі, добрі, гостинні люди. А от цікаво допомагати іншим це у нас в крові чи це стало модним тільки в останні роки коли з'явилась медійність і стало модно кричати на весь світ - дивіться я дав гроші притулку.. дітям.. на храм. |
Ти знаєш, мені здається, що допомагати іншим у нас справді в характері — ще з давніх часів українці підтримували одне одного у важкі моменти. Це видно навіть з історії: згадай Княгиню Анастасію Заславську, яка колись стала фундаторкою Пересопницького Євангелія — один з найцінніших символів нашої духовності. Можна почитати про неї тут https://givingtuesday.ua/statti/knyagynya-anastasiya-zaslavska-fundatorka-peresopnyczkogo-yevangeliya/ дуже цікава стаття.
А те, що зараз про благодійність більше говорять публічно, на мою думку, навіть добре. Так люди бачать приклади і самі частіше долучаються. Ось, наприклад, рух «Щедрий Вівторок» — це гарна нагода для всіх зробити щось добре: допомогти грошима, часом чи просто добрим словом. Це ніби нагадування, що робити добро можна не тільки тихо для себе, а й надихати інших. Тому хай і модно, але головне — результат. Люди підтримують армію, дітей, притулки, стареньких, і це реально тримає нас разом. Думаю, доброта у нас в крові, просто тепер вона ще й голосно звучить. І це точно не погано. |
|