| Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
BorisKep Борис
 Группы: Нет Репутация: -4
|
Добавлено: Вс Дек 21, 2025 22:41:05 |
|
|
| Хочу спробувати зробити глінтвейн самостійно, але не знаю, з чого почати. Яке вино краще брати, червоне сухе чи напівсолодке? І скільки прянощів додавати, щоб не перебити смак, бо боюся переборщити. |
|
|
|
 |
qwerty Вячеслав
Группы: Нет Репутация: 0
|
Добавлено: Вс Дек 21, 2025 23:34:05 |
|
|
| Краще брати червоне сухе вино, воно дає базу, на якій смак прянощів розкривається. Цукор додавай поступово, пробуй на смак. Корицю, гвоздику і трохи мускатного горіха можна одразу, але не більше, ніж на 0,5 літра вина по щіпці кожного. |
|
|
|
 |
Алексейко Алексейко
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Вс Дек 21, 2025 23:36:12 |
|
|
| Я додаю ще апельсинову цедру і трохи лимона, виходить свіже і ароматне. Важливо вино не кип’ятити, лише нагрівати до гарячого стану, щоб алкоголь не випарувався. Можна дати настоятися 10-15 хвилин з прянощами, потім процідити, смак стає більш м’яким і збалансованим. |
|
|
|
 |
Gerkules Саня
 Группы: Нет Репутация: -5
|
Добавлено: Вс Дек 21, 2025 23:40:09 |
|
|
| BorisKep писал(а): |
| Хочу спробувати зробити глінтвейн самостійно, але не знаю, з чого почати. Яке вино краще брати, червоне сухе чи напівсолодке? І скільки прянощів додавати, щоб не перебити смак, бо боюся переборщити. |
Щоб глінтвейн вийшов дійсно смачним, завжди починаю з 0,5 літра червоного сухого вина, додаю 2 столові ложки меду, щіпку кориці, 2-3 гвоздики і трохи мускатного горіха, апельсинову цедру. Все підігріваю на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, даю настоятися 10-15 хвилин. Можна додати трохи бренді для насиченого смаку, але головне не переборщити.
Для зручності використовую готові набори прянощів для глінтвейну, наприклад, тут https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina , вони добре збалансовані і економлять час. Після настоювання проціджую, смак виходить м’який, ароматний і зігріваючий, без гіркоти і пересоленої спеції.
 |
|
|
|
 |
|